woensdag 6 januari 2010

Dinoshirt en warme wintermuts

Mijn kinderen hebben als goede voornemen voor het nieuwe jaar besloten dat ze opeens een eigen mening hebben wat kleding betreft. Tot nu toe kon ik zo ongeveer alles maken en trokken ze het zonder morren aan. Dat is de laatste week helaas wel anders. In mijn vorige logje meldde ik al dat dochterlief weigerde haar mooie stippenvestje aan te trekken. Sowieso is het elke dag weer een vraag of ze door de mij gekozen kleding aan wil of dat het weer een strijd wordt...

Moe van al dat peutergepuber besloot ik voor zoonlief te gaan naaien. Dan kon ik lekker helemaal zelf bedenken wat ik ging maken. Dacht ik.
Want zoon wilde een dinoshirt. En dan niet een effen shirt met ergens subtiel een klein dinootje, nee als het aan hem lag werd het shirt compleet bezaaid met minstens 10 dino's. En hij wist ook precies welke dino op welke plek moest komen.
Na een halve dag bakkeleien waren we eruit en dit was het resultaat:
(Gefotografeerd na een lange school, zoon wilde écht niet met shirt op de foto.)


Patroon: Fohr (Farbenmix)
Borduurtjes: Dinotopia (Emioli)


Met dit koude weer kan je niet zonder warme muts. Daarom maakte ik in de kerstvakantie deze muts voor dochterlief. Eerst wilde ze em niet op ;) maar gelukkig kon ik vandaag een foto van haar met muts maken.

Patroon: Knippie Baby
Borduursel: Freebie

1 opmerking:

  1. Hahaha, héél herkenbaar, maar het gaat over hoor!! Gaaf shirt en lekker warme muts!!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen