zondag 31 juli 2011

Appel-havermout plaatkoek


Speciaal voor mijn lieve zusje Katinka!

Let op: dit recept is voor een enórme plaatkoek ter grootte van een hele bakplaat. Ik heb de helft weggegeven, want het was echt te veel voor ons vijfjes. Misschien is het dus handiger de hoeveelheden te halveren.


Ingrediënten:
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 400 gram bruine basterdsuiker of rietsuiker
- 250 gram havermout
- 400 gram gesmolten boter
- 7 grote of 10 kleine appels
- rozijnen
- kaneel
- citroensap

Verwarm de oven voor op 16o graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Maak een kruimelig deeg van bakmeel, suiker, havermout en boter.
Stort het kruimelige deeg op de bakplaat, maar hou drie handen deeg achter voor de bovenlaag. Druk het deeg stevig aan.
Schil de appels en snij ze in stukjes. Vermeng ze met de rozijnen en citroensap. Naar smaak kaneel en suiker toevoegen.
Verdeel de appels over de bodem. De rest van het deeg er overheen strooien.
Bak de koek een uur in de oven.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen