woensdag 13 mei 2009

WIP: Roos 5006 + Kiila


Zo'n vier keer per jaar overkomt het me: een serieuze naaidip. Van het ene op het andere moment ben ik er helemaal klaar mee met dat genaai. De ervaring leert dat er maar een remedie is: de naaimachine uit en wachten tot de spirit weer komt.
De naaidip van afgelopen week was gelukkig van korte duur. Gisteren heb ik een rokje voor mijn zusje gemaakt (als ze heeft gepast zal ik een foto maken) en vandaag heb ik eindelijk zomerjas nr. 2 voor dochterlief uitgeknipt.
Het wordt een roos 5006, een befaamd patroon in zelfmaakland. Zoals met veel Roospatronen is er ook heel moeilijk aan dit patroon te komen, maar dank zij de Sanchopower is het me toch gelukt!
Voor mijn doen wordt het een heel sobere jas, in donkerblauw en wit. Ik zag op de peuterzaal van mijn zoontje een meisje in een donkerblauwe trenchcoat en ik was meteen verliefd.


Verder ben ik nog aan het breien aan de Kiilasok (link doet het alleen als je lid bent van Ravelry). Best pittig: in het Engels, veel kabels en dan ook nog gebreid vanaf de teen. Een uitdaging!

1 opmerking:

  1. Ik het patroon niet van Roos, maar het stofje is een plaatje voor een jasje! Wordt vast prachtig, ik hou je blog in de gaten voor als de jas af is!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen